Диво мироточення на Мукачівщині

 Всі говорять, що зараз ми живемо у важкі часи, часи, коли скрізь розпач, трагедії, біди, коли люди перестають бути людьми… В часи, коли мимо волі втрачаєш надію на краще, забуваєш про віру в Бога. В такий період люди відвертаються від Хреста, хулять на Господа, мовляв, він відрікся від нас. Але все це не правда, Милосердний Господь не покинув нас. Він охороняє, підтримує та благословляє…

Адже, скільки випадків неймовірного зцілення, порятунку чи  везіння ми бачимо в новинах, скільки хороших людей ми зустрічаємо за своє життя, скільки дивовижних речей, які неможливо пояснити логічно ми бачимо… Все це і є промисел Божий…

В християнському світі ми часто чуємо про дива, нетлінні мощі святих, мироточиві ікони. Багата на такі святині і наша українська земля. Чи не в кожному  регіоні є такі духовні багатства. Мукачівський район також не є винятком, лише трохи більше місяця пройшло з того часу, як у нашому краї сталося чергове диво - на території Петро-Павлівського православного храму в селі Станово замироточила ікона Божої Матері «Живоносний істочник». Чудо сталося не в простий день, а у важливе для православних людей свято - день пам’яті Святителя Миколая, що відзначається 19 грудня. Можливо, таке співпадіння не є випадковим. Адже святитель Миколай прославився справами милосердя, а святе миро це милість Божа до людей, це знак який приходить до нас з духовного світу та дається людям для покаяння.

Краплинки маслянистої, духмяної рідини на поверхні образу помітила одна із прихожанок церкви. Того ж дня перед іконою було відслужено благодарственний молебень, а з благословіння Високопреосвященнійшого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, біля ікони постійно звершуються похвальні служби-акафісти.

З різних куточків нашої області приїжджають у Станово паломники, щоб поклонитися чудотворному образу та попросити від Цариці Небесної  тілесного та духовного зцілення.

Та головне в своїх проханнях довіритись Господу, і тоді чудо віри та щирої молитви обов’язково  знайде своє місце у нашому житті.

 

 

 

 

 

 

 

Остання зміна сторінки: 18-10-2018 14:19